
Neodoljive krumpir salate: 4 recepta koja moraš probati

Krumpir salata je pravo otkriće kada tražimo ukusan i brz obrok, ali i idealan prilog koji se odlično slaže uz razna jela. Bilo da je pripremaš za obiteljski ručak, roštilj s prijateljima ili kao lagani obrok, krumpir salata je uvijek pun pogodak. Donosimo četiri različite varijante ovog popularnog jela, od klasične verzije koja nikada ne izlazi iz mode, do gurmanskih opcija s avokadom, dimljenim lososom i kiselim krastavcima. Svaka od njih donosi posebnu kombinaciju okusa koja će zadovoljiti i najzahtjevnije nepce. Izaberi svoju omiljenu ili isprobaj sve – sigurno ćeš uživati.
Klasična krumpir salata
Sastojci:
1 kg krumpira
2 kuhana jaja
1 manji crveni luk
150 g kiselog vrhnja ili majoneze
1-2 žlice senfa
Sol i papar po ukusu
Peršin (po želji)
Priprema:
Krumpir oguli i skuhaj u slanoj vodi dok ne omekša, zatim ga ohladi i nareži na kocke.
Jaja skuhaj i nareži na male komadiće. Luk očisti i sitno nasjeckaj.
U velikoj zdjeli pomiješaj krumpir, jaja, luk, vrhnje (ili majonezu) i senf.
Posoli i popapri po ukusu. Po želji možeš dodati i nasjeckani peršin.
Dobro promiješaj i ostavi u hladnjaku da se ohladi prije posluživanja.
Krumpir salata s kiselim krastavcima
Sastojci:
1 kg krumpira
2 kisele krastavce
1 crvena paprika
1 manji crveni luk
3 žlice majoneze
2 žlice kiselog vrhnja
Sol, papar i suhi začin po ukusu
Priprema:
Krumpir oguli, skuhaj i nareži na kockice.
Krastavce i crvenu papriku nasjeckaj na male komadiće.
Luk sitno nasjeckaj. U velikoj zdjeli pomiješaj sve sastojke, dodaj majonezu i pavlaku, te začine po ukusu.
Ohladi prije posluživanja.
Krumpir salata s avokadom
Sastojci:
1 kg krumpira
1 zreo avokado
1 crveni luk
1 manja limeta
2 žlice maslinovog ulja
Sol i papar
Priprema:
Krumpir skuhaj, oguli i nareži na kocke.
Avokado nareži na male kockice i pospi sokom od limete da ne potamni.
Luk sitno nasjeckaj.
U zdjeli pomiješaj sve sastojke, dodaj maslinovo ulje, sol i papar po ukusu.
Krumpir salata s dimljenim lososom
Sastojci:
1 kg krumpira
200 g dimljenog lososa
2 kuhana jaja
1 manji crveni luk
2 žlice kisele pavlake
1 žlica senfa
Sok od 1 limuna
Sol i papar
Priprema:
Krumpir skuhaj, oguli i nareži na kocke.
Dimljeni losos nareži na trakice.
Jaja skuhaj i nareži na kolutove. Luk sitno nasjeckaj.
U velikoj zdjeli pomiješaj sve sastojke, dodaj pavlaku, senf i sok od limuna.
Posoli i popapri po ukusu. Ohladi prije posluživanja.

Horoskop za nedjelju: Rakovi provjerite financije, blizanci će se družiti

Kaftan – ljetni klasik koji ovog ljeta nosimo i u gradskim kombinacijama

Imamo ideju za savršenu ljetnu frizuru, treba vam samo marama
