
Recept za najslasnije čokoladne muffine s malinom

Ako voliš čokoladu i tražiš savršen spoj bogatog okusa i svježine, ovi čokoladni mafini s malinama idealan su izbor! Sočni, mekani i taman dovoljno slatki, osvojit će te svojom aromom i neodoljivom teksturom. Maline dodaju osvježavajuću kiselkastu notu koja savršeno nadopunjuje intenzivan okus čokolade, dok će kremasti šlag upotpuniti svaki zalogaj. Ovi su muffini odlični za doručak, desert ili posebne prigode, a još su i bez glutena, što ih čini dostupnima svima koji žele uživati u zdravijoj verziji ovog klasičnog slatkog užitka.
Sastojci:
Marmelada:
125 g smrznutih malina
2-3 žlice vode
1 žličica limunovog soka
1 žlica sirupa od datulja
1 žlica chia sjemenki
Muffini:
60 g zobenih pahuljica
120 g nerafiniranog smeđeg ili kokosovog šećera (po želji povećati na 150 g)
1 žličica vanilin šećera
1 žličica sode bikarbone
2 žličice praška za pecivo
1 prstohvat soli
50 g nezaslađenog kakaa u prahu
90 g jabukove kaše
1 žličica ekstrakta vanilije
2 žlice sojinog ili kokosovog jogurta
250 ml sojinog mlijeka
2 žličice jabučnog octa
12 svježih malina
Krema:
1 limenka kokosovog mlijeka (s udjelom masti iznad 80%) ili 200 ml biljnog vrhnja za šlag
1 žličica praha od cikle (po želji, za crvenu boju kreme)
2 žlice šećera u prahu (po želji, za slađu kremu)
Priprema:
U većoj čaši pomiješaj sve mokre sastojke za muffine.
Zobene pahuljice samelji u sitno brašno. U većoj zdjeli pomiješaj sve suhe sastojke. Dodaj mokre sastojke suhim i sve dobro izmiješaj dok ne dobiješ jednoličnu smjesu.
Kalup za muffine premaži maslacem i ulij pripremljenu smjesu. Muffine peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, 25-27 minuta. Dok se peku, pripremi chia marmeladu i istuci kokosovo vrhnje. Za intenzivniju boju vrhnju možeš dodati prah od cikle ili neko drugo prirodno bojilo.
Za chia marmeladu stavi maline u lončić s vodom, limunovim sokom i sirupom te lagano kuhaj. Po potrebi ih zgnječi vilicom, a zatim umiješaj chia sjemenke i kuhaj još 3-5 minuta. Makni s vatre i ostavi da se ohladi. Kada su muffini pečeni, izvadi ih iz pećnice i ostavi da se potpuno ohlade.
Iz sredine svakog muffina izdubi malu rupicu i napuni je jednom žličicom chia marmelade. U svaku rupicu stavi po jednu svježu malinu. Na vrh muffina nanesi kokosovu kremu pomoću slastičarske vrećice. Ukrasi ih svježim malinama, piše Okusno.je.

Kaftan – ljetni klasik koji ovog ljeta nosimo i u gradskim kombinacijama

Imamo ideju za savršenu ljetnu frizuru, treba vam samo marama

Slana rolada s piletinom i povrćem: Savršen ljetni snack za svaku prigodu
