
Najjednostavniji recept za crème brûlée od samo 3 sastojka

Svi smo čuli za crème brûlée. Ovaj francuski klasik vjerojatno je jedan od najpoznatijih deserta na svijetu, a ipak - mnogi ga se ne usude napraviti kod kuće jer djeluje komplicirano za napraviti.
Izgleda da uopće nije jer, prema Antonyju Khouryju, njegov recept za crème brûlée od tri sastojka je
Anthon je za
Ono najbolje je što se većina sastojaka (ako ne i svi) za recept vjerojatno već nalazi u tvojoj kuhinji. Trebat će ti:
1 velika kuglica sladoleda od vanilije, otopljena
1 žumanjak
nekoliko žlica šećera
Priprema:
Prvo što moraš učiniti je zagrijati pećnicu na 160 stupnjeva.
Dodaj jednu kuglicu sladoleda od vanilije u zdjelu i otopi ga. U otopljeni sladoled dodaj jedan žumanjak, a zatim miješaj dok se ova dva sastojka ravnomjerno ne sjedine.
Zatim ulij smjesu u ramekin zdjelice prije nego ih prebaciš u kalup za pečenje u koji ćeš uliti vruću vodu dok ne dođe do pola.
Stavi sve u pećnicu na 35 do 40 minuta, a zatim u hladnjak na dva do tri sata ili kada smjesa postane kremasta, ali čvrsta.
Kako bi napravio željeni šećerni vrh, Anthony je podijelio dvije opcije. Ljudi koji posjeduju kuhinjski plamenik mogu po vrhu posipati šećer i karamelizirati vrh dok ne postane tamnozlatni. Ako ga ne posjeduješ, otopi jednu žlicu šećera s pola žlice vode na štednjaku na laganoj vatri. Šećer karameliziraj dok ne poprimi zlatnu boju, izlij ga na pečeni crème brûlée i pričekaj da ne očvrsne kako bi se dobila onaj željeni raspucali efekt.

Horoskop za nedjelju: Rakovi provjerite financije, blizanci će se družiti

Kaftan – ljetni klasik koji ovog ljeta nosimo i u gradskim kombinacijama

Imamo ideju za savršenu ljetnu frizuru, treba vam samo marama
