Gastro
UKUSNO I JEDNOSTAVNO

Slana rolada s piletinom i povrćem: Savršen ljetni snack za svaku prigodu

Slana rolada s piletinom i povrćem: Savršen ljetni snack za svaku prigodu
Osim što su izuzetno ukusne, slane rolade su i zabavne za pripremu i savršene za dijeljenje s prijateljima i obitelji

Ljeto je pravo vrijeme za lagane, ali ukusne obroke, a ništa nije bolja opcija od slanih roladica. Bilo da tražite brzi obrok za uživanje na plaži, savršen snack za roštilj ili jednostavan zalogaj za obiteljski piknik, slane rolade su idealan izbor.

Ovaj jednostavan, ali ukusan recept kombinira svježe sastojke i lako se prilagođava različitim okusima. Osim što su izuzetno ukusne, slane rolade su i zabavne za pripremu i savršene za dijeljenje s prijateljima i obitelji.

Recept za Slane Rolade s Piletinom i Povrćem

Sastojci: 

  • 4 tortilje (ili lavash po želji)
  • 200 g kuhane pileće prsa (možete koristiti pečenu piletinu ili ostatke od ručka)
  • 100 g krem sira (po mogućstvu s niskim udjelom masti)
  • 1 manji krastavac
  • 1 crvena paprika
  • 1/2 crvenog luka
  • Svježi peršun ili kopar
  • Maslinovo ulje
  • Sol i papar
  • Po želji, nekoliko kapi limunovog soka ili balzamičnog octa za dodatnu svježinu

Priprema:

  • Krastavac operite i narežite na tanke trakice. Papriku očistite od sjemenki i također narežite na trakice. Crveni luk narežite na vrlo tanke ploške. Piletinu narežite na tanke trake ili istrgajte rukama, ovisno o želji.
  • U zdjeli pomiješajte krem sir s malo maslinovog ulja, solju, paprom i, po želji, nekoliko kapi limunovog soka ili balzamičnog octa. Smjesa bi trebala biti glatka i kremasta, spremna za mazanje.
  • Na svaku tortilju ravnomjerno rasporedite krem sir, ostavljajući nekoliko centimetara slobodnog prostora na rubovima. Zatim, poslažite trakice piletine, povrća i pospite nasjeckanim svježim peršunom ili koprom. Ako volite, možete dodati još začina po ukusu.
  • Počnite s jedne strane tortilje i polako je zarolajte u čvrstu roladu. Pobrinite se da sve sastojke dobro stisnete prilikom zamatanja.
  • Roladu narežite na jednake komade, oko 4-5 komada po svakoj tortilji. Poslužite odmah ili ih zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak do posluživanja.