

Popečke od tikvica je nevjerojatno jednostavno pripremiti čak i ako ne voliš previše vremena provoditi u kuhinji. S malo ugljikohidrata i jako ukusne za nepce. Savršene su kao prilog, lagani ručak ili jednostavna užina, a tikvice su uvijek dostupne što olakšava pripremu ovih divnih zalogaja.
Izabrale smo tri zanimljiva recepta, a kako bi popečci bili savršeno hrskavi vrlo je važno iscijediti što je moguće više tekućine iz tikvica. Kao što ćeš primijetiti nakon što se tikvice naribaju i posole moraju stajati desetak minuta. Tada je vrlo važno iscijediti rukama svu tekućinu. Ako tikvice u sebi sadrže puno tekućine ponekad je potrebno naribati još tikvica kako bi dobila određenu količinu popečaka. Naravno, igraj se sa začinima i dodaj one koje najviše voliš. Dobar tek!
Parmezan za hrskave popečke
Sastojci:
2 tikvice srednje veličine
2 žličice soli
1 jaje, veliko
2 mlada luka, sitno nasjeckana
1/4 šalice parmezana
1 češanj češnjaka, usitnjen
1/2 šalice brašna (75 g)
1/2 žlice praška za pecivo
prstohvat papra
maslinovo ulje
Priprema:
Tikvice naribaj, stavi u zdjelu i dodaj sol, a zatim ih ostavi desetak minuta. Nakon toga iscijedi višak vode rukama.
Popečci s feta sirom i tikvicama
Sastojci:
2 tikvice srednje veličine
1 žličica soli
2 jaja
1 mlada luka, sitno nasjeckana
2 žlice svježeg kopra, sitno nasjeckan
1/2 šalice usitnjenog feta sira
1 češanj češnjaka, usitnjen
prstohvat papra
1/4 šalice brašna
1/2 žlice praška za pecivo
3 žlice maslinovog ulja
Tikvice naribati ili usitniti u blenderu. Zatim ih staviti u zdjelu, dodati sol i pustiti da odstoje desetak minuta. Iscijediti višak tekućine.
Popečci s riccotom i tikvicama
Sastojci:
2 tikvice srednje veličine
2 češnja češnjaka, usitnjena
3 mlada luka, sitno nasjeckana
1/2 šalice riccota sira
2 jaja, velika
sol
papar
3/4 šalice brašna
ulje za prženje
Priprema:
Tikvice naribati ili usitniti u blenderu. Zatim ih staviti u zdjelu, dodati sol i pustiti da odstoje deseta minuta. Iscijediti višak tekućine.

Najbolje frizure za tanku kosu: Kako postići volumen bez oštećenja

Jednostavna priprema, bogat okus: Tri neodoljive ljetne salate sa svježim krastavcima

Suptilan luksuz za svaki dan - haljine u neodoljivoj maslac žutoj nijansi
