Hrana i piće
Kulinarstvo

Recept za najbolju štrudlu od višanja u kojoj možete samo uživati

Recept za najbolju štrudlu od višanja u kojoj možete samo uživati
Žudite za slatkim i ukusnim desertom? Najbolja štrudla od višanja je sve što vam treba. Saznajte kako se priprema najbolja štrudla od višanja.

Štrudla od višanja savršen je način za iskorištavanje zamrznutih višanja nakon ljeta. Ova štrudla od višanja gotova je za svega 30 minuta, a oduševiti će svakoga tko ju proba.

Sastojci potrebni da se pripremi najbolja štrudla od višanja su:

450 grama višanja bez koštica

120 grama šećera

60 grama grožđica

1 žlica maslaca

3 žlice kukuruznog škroba

50 grama nasjeckanih oraha

1 paket lisnatog tijesta, odmrznutog

1 jaje, lagano tučeno

Kako biste pripremili ovaj recept za najbolju štrudlu od višanja najprije u velikom loncu pomiješajte višnje, šećer, grožđice i maslac. Kuhajte i miješajte na srednjoj vatri dok se ne zagrije. Umiješajte kukuruzni škrob i pustite smjesu da prokuha. Kuhajte i miješajte još 1-2 minute ili dok se nadjev za najbolju štrudlu od višanja ne zgusne. Maknite s vatre te umiješajte orahe.

Jedan list tijesta za štrudle raširite i prerežite na pola. Polovicu nadjeva od višanja nasipajte na jednu polovicu tijesta. Prekrijte preostalom polovicom tijesta te stisnite rubove. Ponovite s preostalim tijestom i nadjevom. Najbolju štrudlu od višanja stavite na podmazan lim za pečenje obložen folijom. Oštrim nožem izrežite dijagonalne proreze na vrhovima štrudli te premažite jajetom. Pecite na 200°C 20-25 minuta ili dok štrudle ne porumene.