Gastro
DAŠAK TALIJANSKE KUHINJE

Ljetni klasik u 10 minuta: Bruskete s rajčicom, mozzarellom i pestom

Ljetni klasik u 10 minuta: Bruskete s rajčicom, mozzarellom i pestom
Za dodatnu hrskavost, možeš kruh prije tostiranja premazati s malo maslinovog ulja i protrljati režnjem češnjaka

Kad ljetne temperature pređu 30°C, zadnje što želimo je stajati pored štednjaka. Zato su bruskete – male, hrskave kriške kruha s raznim nadjevima – idealno rješenje za brz i ukusan ručak ili laganu večeru. Ova verzija s rajčicama, mozzarellom i pestom ima sve što volimo ljeti: svježinu, aromu i boje! Za dodatnu hrskavost, možeš kruh prije tostiranja premazati s malo maslinovog ulja i protrljati režnjem češnjaka. Ako ti je ostalo pečenih paprika, tikvica ili pršuta – sve to možeš dodati kao nadjev. 

Sastojci: 

  • 1 baget ili nekoliko kriški domaćeg kruha
  • 2 zrele rajčice
  • 1 kugla mozzarelle (ili mini mozzarelline)
  • 2 žlice pesta od bosiljka (gotovi ili domaći)
  • Maslinovo ulje
  • Svježi bosiljak
  • Sol, papar

Priprema: 

  • Kruh nareži na deblje kriške (oko 1,5 cm) i lagano ih tostiraj na tavi, grilu ili u pećnici dok ne postanu hrskave.
  • Rajčice nareži na male kockice i posoli. Ako želiš dodatni “umami”, možeš dodati i sitno sjeckani češnjak.
  • Mozzarellu nareži ili rukama natrgaj na manje komade.
  • Na svaku krišku kruha nanesi žlicu pesta, zatim složi rajčice i mozzarellu.
  • Pokapaj maslinovim uljem, posoli i popapri po ukusu.
  • Ukrasiti svježim listovima bosiljka i poslužiti odmah – najbolje uz čašu hladne limunade ili bijelog vina.

 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx