
Domagoj Čirjak iz 'Hell's Kitchena' podijelio je s nama svoja top 3 jela

Pašteta od teleće jetrice sa džemom od suhih šljiva i hrskavom pancetom
teleća jetrica, min. 200 g
glavica luka
češanj češnjaka
100 ml crnog vina
100 - 200 g suhih šljiva
mljeveni cimet
mljeveni klinčić
sol
papar
50 g pancete
Jetricu nasjeckati na manje komade, pržiti na zagrijanoj tavi na maslinovom ulju, dodati nasjeckani luk i češnjak, kratko prepržiti s jetricom pa podliti s crnim vinom, kuhati 3-5 min, posoliti, popapriti i sve ubaciti u blender te po želji dodati 1 veliku žlicu maslaca. Suhe šljive kuhati u vodi tek da ih prekrije cca 5 min, začiniti s cimetom i klinčićima, izmiksati štapnim mikserom, gustoću džema regulirati s prokuhanom vodom. Pancetu prepržiti na tavi do hrskavosti te izlomiti po serviranoj pašteti i džemu, kap maslinovog ulja i tostirani kruh.
Lazanje od divljači i kestena
500 g divljači (divlja svinja, jelen, srna, ako je moguće mix)
2 luka
3 češnja češnjaka
svježi peršin
maslinovo ulje
3 dcl crnog vina
1 mrkva
100 g korijena celera
koncentrat rajčice, žlica velika
lovorov list
500 ml goveđeg temeljca
borovnice
tijesto za lazanje
sir Grana Padano
200 g Mozzarelle
200 g kestena
Béchamel umak
100 g maslaca
80 g brašna
300 ml mlijeka
Korjenasto povrće naribati što sitnije, a luk nasjeckati. U loncu na maslinovom ulju dinstati povrće do zlatno smeđe boje, dodati mljevenu divljač te prepržiti kratko zatim nastaviti dinstati dok ne ispari sva tekućina. Dodati koncentrat rajčice, začine te podliti crnim vinom i temeljcem. Kuhati na laganoj vatri dok se umak ne reducira.
Za Béchamel umak u lončiću na maslacu kratko prepržimo brašno te zalijemo mlijekom i grijemo dok se umak ne zgusne, po želji dodamo list lovora, muškatni oraščić te na kraju posolimo i popaprimo.
Složimo lazanje u kombinaciji Mozzarelle i Grana Padana i pečemo u pećnici na 200 stupnjeva cca 25-35 min. Kestene (marune) skuhati, oljuštiti i tostirati na suhoj tavi. Gotove lazanje serviramo s tostiranim kestenima i sjeckanim peršinom.
Božićne krafne
500 g brašna (tip 550)
200 ml mlijeka
80 ml tople vode
2 žlice šećera
prstohvat soli
kockica svježeg kvasca
korica naranče
korica limuna
300 ml mlijeka (za kremu)
100 g šećera (za kremu)
cimet
mljeveni klinčići
štapić vanilije
0,05 ml ruma
3 jaja
Tijesto
U mlijeko i vodu dodamo kvasac da se otopi. U brašno dodamo šećer i sol te tekućinu s kvascem, po želji možemo i začiniti tijesto. Umijesimo tijesto 10 min pa pustimo da se odmara dok se ne udvostruči. Nakon što se udvostručilo izvažemo loptice težine cca 100 - 110 g te ih malo spljoštimo rukom na komade papira za pečenje i pustimo da se diže. Zagrijati ulje na cca. 180 stupnjeva i pržiti krafne do zlatno smeđe boje. Napuniti kremom punom božićnih začina te ih po želji posuti šećerom u prahu.
Punjenje
Na pari ukuhamo jaja, mlijeko i šećer sa začinima, rumom i koricama agruma dok se ne zgusne. Ako je krema prerijetka možemo dodati malu žličicu gustina i ako netko voli slađu kremu može se i naknadno zasladiti. Krema za punjenje je spremna nakon što se ohladi.