
Jednostavni pečeni mini omleti kao idealan doručak za užurbana jutra

Postoje ona jutra kada prekasno ustanemo pa nemamo vremena doručkovati, kao i ona "lijena" jutra kada baš i nemamo volje raditi obilan doručak, već radije putem popijemo kavu ili svratimo do obližnje pekare.
Za takva jutra savršeni su unaprijed pripremljeni proteinski muffini s jajima ili pečeni mini omleti, zdrava verzija popularnih muffina, koja će te pripremiti za dan. Možeš ih napraviti nekoliko i zamrznuti za dane kada nemaš vremena za svoju uobičajenu jutarnju kavu i zdjelu zobenih pahuljica, a možeš ih i poslužiti s voćnom salatom za jednostavan vikend doručak. Saznale smo i recept za ova zdrave muffine.
Sastojci
3 kriške narezane slanine
250 g narezane brokule
4 komada mladog luka narezanog na kriške
8 velikih jaja
100 g mljevenog sira (cheddar ili neki drugi po izboru)
120 ml mlijeka
pola žličice soli
pola žličice mljevenog papra
Koraci
Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva te namasti posudu za muffine.
Slaninu ispeci u velikoj tavi na umjerenoj vatri dok ne postane hrskava, 4 do 5 minuta. Izvadi ju na tanjur, a masnoću od slanine ostavi u tavi. Dodaj brokulu i mladi luk te nastavi peći, miješajući, dok ne omekša, oko 5 minuta. Makni s vatre i pusti da se hladi 5 minuta.
U međuvremenu umuti jaja, sir, mlijeko, sol i papar u veću posudu. U smjesu umiješaj slaninu i brokulu, a zatim ju podijeli prema kalupima za muffine.
Peci dok muffini ne budu čvrsti na dodir, 25 do 30 minuta. Ostavi da odstoje 5 minuta prije nego ih izvadiš iz kalupa
Svaki od muffina pojedinačno zamotaj u plastičnu foliju i ostavi u hladnjaku do 3 dana ili zamrzni mjesec dana. Za ponovno zagrijavanje ukloni plastičnu foliju, a svoje mini omlete stavi u mikrovalnu pećnicu i zagrij na 20 do 30 sekundi.

Horoskop za nedjelju: Rakovi provjerite financije, blizanci će se družiti

Kaftan – ljetni klasik koji ovog ljeta nosimo i u gradskim kombinacijama

Imamo ideju za savršenu ljetnu frizuru, treba vam samo marama
