Gastro
Gastro

Voliš čips, ali ga rijetko jedeš jer je nezdrav? Evo kako napraviti domaću zdraviju inačicu

Voliš čips, ali ga rijetko jedeš jer je nezdrav? Evo kako napraviti domaću zdraviju inačicu
Mislila si da je nemoguće da hrskavi čips od krumpirića bude zdrav i ukusan istovremeno? Prevarila si se, a mi imamo i recept

Slani, hrskavi i neodoljivo masni – to su tradicionalni čipi čips okusi koji nas vraćaju u djetinjstvo. Iako ovu slanu grickalicu mnogi vole, izbjegavamo ju jer je vrlo kalorična i nutritivno siromašna. Industrijska proizvodnja, aditivi, mnogo soli i ulja – sve to znači da je slani čips za naš organizam loš te bismo ga trebali što rjeđe konzumirati.   Ipak, ako ne možeš živjeti bez ove grickalice, postoji način da u vlastitoj kuhinji napraviš zdraviju verziju omiljenog čipsa od krumpirića. Uz malo osnovnih sastojaka, vremena i truda tako možeš u vlastitoj pećnici napraviti najukusniji i najhrskaviji domaći čips koji će i okusom i kvalitetom zasigurno zasjeniti bilo koji kupovni.

Prženje zamijeni pečenjem, a suncokretovo ulje onim maslinovim ili sezamovim te uživaj u grickanju bez grižnje savjesti. Isprobaj naš recept prvom prilikom.  

  Domaći zdraviji čips   Sastojci:

bijeli krumpir

maslinovo ulje

hladna voda

ocat

začini po želji

Priprema:   Za izradu manje kaloričnog čipsa od krumpira, nareži krumpir na tanke ploške, kratko ga blanširaj u vodi u kojoj si dodala ocat i onda ocijeđenog i osušenog začini po želji, namaži s malo ulja i ispeci u pećnici na papiru za pečenje na 200 stupnjeva. Čips posluži uz umake iz kućne radinosti poput umaka na bazi jogurta i češnjaka ili ljute salse.