Gastro
Brzo, fino i jednostavno

Ne znaš što pripremiti za ručak? Imamo za tebe tri super prijedloga

Ne znaš što pripremiti za ručak? Imamo za tebe tri super prijedloga
Ova jela je zaista jako lako pripremiti, čak i ako nisi posebno vješta u kuhinji. Ukusna su i idealna za tople proljetne dane

Koliko si se puta našla u situaciji da ti nedostaje ideja o tome što skuhati za ručak? U takvim trenucima svakome dobro dođu neki brzinski recepti, a mi smo ti danas pripremile čak tri izvrsna prijedloga o tome što skuhati kada ti ponestane ideja.

Stižu nam topliji dani pa je važno da prilagodimo i svoju prehranu i da češće posegnemo za nekim laganijim namirnicama. Tijekom proljeća su najbolji izbor svježe povrće i druge lagane namirnice poput integralne tjestenine.

Važno je da u svoj obrok uključiš one namirnice koje će opskrbiti tvoj organizam svim važnim nutrijentima i držati te sitom do sljedećeg obroka kako ne bi posezala za nezdravom hranom poput slatkiša.

Recepti za jela koje ti donosimo zaista su jednostavni i moći ćeš ih pripremiti čak i ako nisi posebno vješta u kuhinji.

Tjestenina s brokulom

Ne znaš što pripremiti za ručak? Imamo za tebe tri super prijedloga

Sastojci:

1 glavica svježe brokule

400 grama integralne tjestenine

1 žlica ulja

2 žličice suhog vlasca

200 ml vrhnja za kuhanje

Sol i papar

Parmezan po želji

Priprema:

U loncu skuhaj tjesteninu i ostavi sa strane. Zatim na ulju kratko popeci vlasac pa dodaj brokulu koju si prethodno kratko prokuhala u vodi. Ostavi da se kratko dinsta, a zatim dodaj i kuhanu integralnu tjesteninu. Sve zalij vrhnjem za kuhanje te dodaj sol i papar po želji. Posluži uz ribani parmezan.

Fino povrtno varivo

Ne znaš što pripremiti za ručak? Imamo za tebe tri super prijedloga

Sastojci:

2 krumpira

2 mrkve

½ glavice cvjetače

100 grama graška

1 žlica ulja

½ glavice luka

1 povrtna kocka za juhu

100 ml pasirane rajčice

1 žlica brašna

Sol i papar

Priprema:

Na ulju kratko izdinstaj luk pa dodaj mrkvu narezanu na kolutiće i krumpir rezan na kockice. Još kratko prodinstaj te dodaj i preostalo povrće, brokulu pri kraju. Prelij vodom, dodaj povrtnu kocku za juhu i posoli. Ostavi da se kuha. U jednoj posudi pomiješaj pasiranu rajčicu sa žlicom brašna i malo vode. Promiješaj da ne bude grudica. Kad je povrće kuhano, ulij u varivo rajčicu s brašnom i promiješaj. Po potrebi dodaj još malo vode. Dodaj papar i ostavi da se još kratko kuha te posluži dok je vruće.

Zapečene tortilje s grahom

Ne znaš što pripremiti za ručak? Imamo za tebe tri super prijedloga

Sastojci:

4 komada tortilja

1 konzerva crvenog graha

1 konzerva slatkog kukuruza

1 luk

1 crvena paprika

4 žlice pasirane rajčice

½ žličice đumbira u prahu

100 grama ribanog sira

150 ml vrhnja za kuhanje

Sol i papar

Priprema:

Na tavi kratko izdinstaj luk pa dodaj papriku i još kratko dinstaj. Zatim dodaj i grah i kukuruz i posoli. Promiješaj i ostavi da se kratko dinsta. Potom ubaci pasiranu rajčicu i začine i promiješaj te ostavi da se sve skupa kuha još oko 5 minuta. Pećnicu upali na 180 stupnjeva i ostavi da se grije. Pripremi si vatrostalnu posudu u kojoj ćeš peći tortilje. Pripremi si tortilje. U svaku tortilju dodaj nadjev s grahom, zarolaj i pričvrsti čačkalicom te slaži u vatrostalnu posudu. Tortilje prelij vrhnjem za kuhanje i posipaj ribanim sirom. Stavi u pećnicu i ostavi da se zapeku, oko 10-15 minuta. Posluži uz zelenu salatu.