
Ne znaš što pripremiti za ručak? Imamo za tebe tri super prijedloga

Koliko si se puta našla u situaciji da ti nedostaje ideja o tome što skuhati za ručak? U takvim trenucima svakome dobro dođu neki brzinski recepti, a mi smo ti danas pripremile čak tri izvrsna prijedloga o tome što skuhati kada ti ponestane ideja.
Stižu nam topliji dani pa je važno da prilagodimo i svoju prehranu i da češće posegnemo za nekim laganijim namirnicama. Tijekom proljeća su najbolji izbor svježe povrće i druge lagane namirnice poput integralne tjestenine.
Važno je da u svoj obrok uključiš one namirnice koje će opskrbiti tvoj organizam svim važnim nutrijentima i držati te sitom do sljedećeg obroka kako ne bi posezala za nezdravom hranom poput slatkiša.
Recepti za jela koje ti donosimo zaista su jednostavni i moći ćeš ih pripremiti čak i ako nisi posebno vješta u kuhinji.
Tjestenina s brokulom
Sastojci:
1 glavica svježe brokule
400 grama integralne tjestenine
1 žlica ulja
2 žličice suhog vlasca
200 ml vrhnja za kuhanje
Sol i papar
Parmezan po želji
Priprema:
U loncu skuhaj tjesteninu i ostavi sa strane. Zatim na ulju kratko popeci vlasac pa dodaj brokulu koju si prethodno kratko prokuhala u vodi. Ostavi da se kratko dinsta, a zatim dodaj i kuhanu integralnu tjesteninu. Sve zalij vrhnjem za kuhanje te dodaj sol i papar po želji. Posluži uz ribani parmezan.
Fino povrtno varivo
Sastojci:
2 krumpira
2 mrkve
½ glavice cvjetače
100 grama graška
1 žlica ulja
½ glavice luka
1 povrtna kocka za juhu
100 ml pasirane rajčice
1 žlica brašna
Sol i papar
Priprema:
Na ulju kratko izdinstaj luk pa dodaj mrkvu narezanu na kolutiće i krumpir rezan na kockice. Još kratko prodinstaj te dodaj i preostalo povrće, brokulu pri kraju. Prelij vodom, dodaj povrtnu kocku za juhu i posoli. Ostavi da se kuha. U jednoj posudi pomiješaj pasiranu rajčicu sa žlicom brašna i malo vode. Promiješaj da ne bude grudica. Kad je povrće kuhano, ulij u varivo rajčicu s brašnom i promiješaj. Po potrebi dodaj još malo vode. Dodaj papar i ostavi da se još kratko kuha te posluži dok je vruće.
Zapečene tortilje s grahom
Sastojci:
4 komada tortilja
1 konzerva crvenog graha
1 konzerva slatkog kukuruza
1 luk
1 crvena paprika
4 žlice pasirane rajčice
½ žličice đumbira u prahu
100 grama ribanog sira
150 ml vrhnja za kuhanje
Sol i papar
Priprema:
Na tavi kratko izdinstaj luk pa dodaj papriku i još kratko dinstaj. Zatim dodaj i grah i kukuruz i posoli. Promiješaj i ostavi da se kratko dinsta. Potom ubaci pasiranu rajčicu i začine i promiješaj te ostavi da se sve skupa kuha još oko 5 minuta. Pećnicu upali na 180 stupnjeva i ostavi da se grije. Pripremi si vatrostalnu posudu u kojoj ćeš peći tortilje. Pripremi si tortilje. U svaku tortilju dodaj nadjev s grahom, zarolaj i pričvrsti čačkalicom te slaži u vatrostalnu posudu. Tortilje prelij vrhnjem za kuhanje i posipaj ribanim sirom. Stavi u pećnicu i ostavi da se zapeku, oko 10-15 minuta. Posluži uz zelenu salatu.

Horoskop za nedjelju: Rakovi provjerite financije, blizanci će se družiti

Kaftan – ljetni klasik koji ovog ljeta nosimo i u gradskim kombinacijama

Imamo ideju za savršenu ljetnu frizuru, treba vam samo marama
