Gastro
Zeleno, slano i brzo

Tjedan započinjemo s pogačicama sa špinatom i sirom

Tjedan započinjemo s pogačicama sa špinatom i sirom
Čak i ako nisi majstorica za tijesto, ove pogačice je toliko lako umijesiti i ispeći da će na tvom stolu postati stalni gost

Nakon dobrih nekoliko tjedana uživanja u slatkim receptima: kolačima, keksima, medenjacima, kiflicama, roladama i tortama - vrijeme je za nešto slano!

Prvi tjedan u novoj godini započinjemo s jednim brzim slanim receptom, a riječ je o prefinim pogačicama sa špinatom i sirom, idealnim za doručak, brzi ručak ili večeru.

Recept za ove meke pogačice koje se tope u ustima pronašle smo kod Mirjane Marčinko Šmit koja stoji iza bloga Od slatkoga slađe.

Čak i ako nisi majstorica za tijesto, ove pogačice je toliko lako umijesiti i ispeći da će na tvom stolu postati stalni gost. Provjeri recept u nastavku i isprobaj ih već danas.

Pogačice sa špinatom i sirom

Sastojci za tijesto (8 pogačica):

600 g glatkog brašna

2 žličice suhog kvasca

1 žličica šećera

1 žličica soli

1 jaje

2 žlice ulja

1,5 dl jogurta

oko 1,5 dl vode

Sastojci za punjenje:

350 – 400 g svježeg sira

200 g ribanog sira

150 – 200 g rezanog špinata ili blitve

1 žličica soli

Priprema:

Tijesto: Umijesiti tijesto od navedenih sastojaka i ostaviti pokriveno na sobnoj temperaturi oko 45 minuta.

Punjenje: Sjediniti navedene sastojke. Ako je svježi sir prevlažan, ocijediti ga prije dodavanja.

Svaku lopticu tijesta tanjiti valjkom, nadjenuti nadjevom i preklopiti da se nadjev zatvori sa svih strana.

Peći na tavi premazanoj uljem, na srednjoj temperaturi, po nekoliko minuta sa svake strane.