
Tjedan započinjemo s pogačicama sa špinatom i sirom

Nakon dobrih nekoliko tjedana uživanja u slatkim receptima: kolačima, keksima, medenjacima, kiflicama, roladama i tortama - vrijeme je za nešto slano!
Prvi tjedan u novoj godini započinjemo s jednim brzim slanim receptom, a riječ je o prefinim pogačicama sa špinatom i sirom, idealnim za doručak, brzi ručak ili večeru.
Recept za ove meke pogačice koje se tope u ustima pronašle smo kod Mirjane Marčinko Šmit koja stoji iza bloga Od slatkoga slađe.
Čak i ako nisi majstorica za tijesto, ove pogačice je toliko lako umijesiti i ispeći da će na tvom stolu postati stalni gost. Provjeri recept u nastavku i isprobaj ih već danas.
Pogačice sa špinatom i sirom
Sastojci za tijesto (8 pogačica):
600 g glatkog brašna
2 žličice suhog kvasca
1 žličica šećera
1 žličica soli
1 jaje
2 žlice ulja
1,5 dl jogurta
oko 1,5 dl vode
Sastojci za punjenje:
350 – 400 g svježeg sira
200 g ribanog sira
150 – 200 g rezanog špinata ili blitve
1 žličica soli
Priprema:
Tijesto: Umijesiti tijesto od navedenih sastojaka i ostaviti pokriveno na sobnoj temperaturi oko 45 minuta.
Punjenje: Sjediniti navedene sastojke. Ako je svježi sir prevlažan, ocijediti ga prije dodavanja.
Svaku lopticu tijesta tanjiti valjkom, nadjenuti nadjevom i preklopiti da se nadjev zatvori sa svih strana.
Peći na tavi premazanoj uljem, na srednjoj temperaturi, po nekoliko minuta sa svake strane.

Pametnije s vodom: 10 jednostavnih načina kako uštedjeti vodu u svom domu

Najbolje frizure za tanku kosu: Kako postići volumen bez oštećenja

Jednostavna priprema, bogat okus: Tri neodoljive ljetne salate sa svježim krastavcima
