

Nakon što smo naučili raditi fitometabolički kruh koji nam je saveznik u fitometaboličkoj prehrani, vrijeme je da nam Ivana Perić Rabhi predstavi i jedan odličan, zdravi ručak koji je gotov za nešto više od pola sata. Orada u škartocu je današnje jelo koje smo radili s Ivanom.
"Riba je niskokalorična namirnica i od ribe se teško možemo udebljati, a bogata je zdravim mastima, mineralima i vitaminima .Poznato je da je riba odličan izvor bjelančevina, koje su lakše probavljive i bolje iskoristive od bjelančevina mesa i mlijeka. Fitometabolička prehrana zasnovana je na principima mediteranske prehrane i bazira se na svježim i zdravim namirnicama, a riba je često zastupljena u svim varijantama obroka : pečena ili kuhana za ručak , pašteta za doručak ili kao sastojak salate za večeru", objasnila je Ivana.
U videu pogledaj koliko je zapravo jednostavno napraviti ovakav ručak.
Orada u škartocu
Sastojci za jednu osobu:
Priprema: