
Topli sendvič s tunom - idealan brzi obrok za svaki dan

S vremena na vrijeme treba si priuštit nešto fino, a kada ne želiš trošiti puno vremena na pripremu , topli sendvič odličan je izbor. Pogotovo ako sadrži puno topljenog sira. Ovoga puta nudimo ti odličan recept za ukusan topli sendvič s tunom i kukuruzom. Ovaj jednostavan i brz recept idealan je za svaki trenutak kada želiš uživati u ukusnom obroku bez previše muke.
Sastojci:
4 kriške kruha po želji
2 mlada luka
sir prema želji
1 stabljika celera
160 g tune u konzervi
2-3 žlice majoneze
2 žlice kukuruza iz konzerve
1 čajna žličica senfa
sol i mljeveni papar po želji
sok od limuna
30 g otopljenog maslaca
Priprema:
Očisti i sitno nasjeckaj luk i celer. Ocijedi kukuruz i tunu iz konzerve.
U zdjelu dodaj ocijeđenu tunjevinu, kukuruz, narezani luk i stabljike celera, majonezu, senf te sol i mljeveni papar. Sastojke dobro izmiješaj da dobiješ jednoličnu smjesu koju po želji možeš začiniti limunovim sokom.
Sir koji ćeš koristiti za tople sendviče nareži na tanke ploške.
Kriške kruha namaži s obje strane maslacem. Na dvije šnite kruha stavi nadjev od tunjevine, a zatim na vrh stavi ploške sira. Pokrij sendvič preostalim kriškama kruha.
Posudu stavi na štednjak i zagrij na srednjoj temperaturi. Pripremljene sendviče stavi na vruću tavu i pusti da se peku 3-4 minute dok kruh s donje strane ne porumeni, a sir se počne topiti. Pažljivo okreni sendvič i prži ga dok ne porumeni s druge strane. Posuda se može i poklopiti tijekom pečenja da se sir dobro otopi.
Pripremljeni sendvič možeš odmah poslužiti, piše Okusno.je.

Znakovi koji otkrivaju da kod para postoji snažna fizička povezanost

Ljubičasta, zelena, plava... Što omiljena boja otkriva o tvom ljubavnom životu?

Hana Huljić i Domenica u top mladenačkim izdanjima za svadbu
