Recepti
SOČNO I SLATKO

Hrskavi batat iz pećnice - jelo u kojem ćeš uživati bez grižnje savjesti

Hrskavi batat iz pećnice - jelo u kojem ćeš uživati bez grižnje savjesti
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pomfrit od batata iz pećnice zdrava je alternativa tvom uobičajenom pomfritu

Ovaj recept za pečeni batat savršeno je rješenje za jednostavan i zdrav prilog koji, osim bogatog okusa, nudi i brojne hranjive prednosti. Batat je izvrstan izvor beta-karotena, koji pridonosi zdravlju kože i vida. Pečenjem se dodatno povećava udio vlakana, a batat postaje lakše probavljiv te pruža dugotrajan osjećaj sitosti. Osim što ćeš ga brzo pripremiti, idealan je kao prilog ili kao samostalno jelo.

Sastojci: 

1 kg batata

2 žlice maslinovog ili suncokretovog ulja

1 žličica soli

svježe mljeveni papar (po ukusu)

svježe nasjeckani peršin (za dekoraciju)

Priprema:

Operi i oguli batat. Zatim ga nareži na veće komade veličine oko 2-3 cm ili, po želji, na kriške ili štapiće.

Zagrij pećnicu na 220°C. Ako želiš, obloži lim za pečenje papirom za pečenje. Narezani batat ravnomjerno rasporedi po pripremljenom limu. Začini ga solju i svježe mljevenim paprom, a zatim ga prelij uljem. Sve dobro promiješaj rukama kako bi se začini i ulje ravnomjerno rasporedili po svakom komadu.

Peci batat u zagrijanoj pećnici oko 30-35 minuta, povremeno ga promiješaj kako bi se ravnomjerno zapeo sa svih strana. Gotov je kada postane mekan, a rubovi lijepo zarumene.Prije posluživanja, po želji, pospi pečeni batat svježe nasjeckanim peršinom za dodatnu svježinu i boju, piše Okusno.je.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx