
Recept za ukusnu panna cottu od pistacije koja će te oduševiti

Kremasta poslastica koja spaja jednostavnost pripreme s profinjenim okusom pistacija. Njezina svilenkasta tekstura i nježan, a bogat okus savršeni su izbor za razmazivanje vaših osjetila u posebnim prilikama ili kao završni desert svečanog obroka. Za dodatni šarm, prije posluživanja je možeš ukrasiti otopljenom čokoladom (bijelom ili mliječnom), a poslužiti je također s umakom od malina ili jagoda.
Sastojci:
4 listova želatine
500 ml slatkog vrhnja
80 g šećera
200 g pistacija kreme (namaz od pistacija)
Priprema:
Listove želatine potopi u hladnu vodu i ostavi 10 minuta da omekšaju. U lonac ulij slatko vrhnje i dodaj šećer. Stavi na štednjak i polako zagrijavaj uz stalno miješanje, dok se sav šećer ne otopi. Pazi da vrhnje ne prokuha.
Makni lonac s vrućim vrhnjem s vatre. Dodaj listove želatine, prethodno malo ocijeđene, te dobro promiješaj dok se želatina potpuno ne otopi.
U veću zdjelu dodaj kremu od pistacije. Umiješaj otprilike trećinu vrućeg vrhnja sa želatinom pomoću ručne mješalice, dok ne dobiješ potpuno glatku smjesu. Postupno dodaj preostalo vruće vrhnje.
Kalupe za panna cottu napuni pistacija smjesom otprilike do tri četvrtine. Pričekaj da se smjesa ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim kalupe stavi u hladnjak na nekoliko sati da se desert dobro ohladi i potpuno stisne.
Pažljivo prevrni stisnutu poslasticu iz kalupa na tanjur. Po želji je ukrasi (nasjeckanim pistacijama, svježim voćem, otopljenom čokoladom, lješnjak krokantom itd.) i odmah posluži, piše Okusno.je.

Pametnije s vodom: 10 jednostavnih načina kako uštedjeti vodu u svom domu

Najbolje frizure za tanku kosu: Kako postići volumen bez oštećenja

Jednostavna priprema, bogat okus: Tri neodoljive ljetne salate sa svježim krastavcima
