Recepti
KOMBINACIJA IZ SNOVA

Najbolji cheesecake s mrkvom kojeg se nećeš moći zasititi

Najbolji cheesecake s mrkvom kojeg se nećeš moći zasititi
Kombinacija sočnog biskvita od mrkve i poznatog okusa cheesecakea savršena je slastica za nadolazeće dane. Imamo trik kako do savršeno ukusnog cheesecakea

Ovaj kolač je savršena kombinacija poznatih okusa, a nama najteže pada čekanje. Da, cheesecake zahtijeva dugo hlađenje i stajanje u hladnjaku, ali strpljenje se isplati kada napokon možete uroniti vilicu u komad ovog božanstvenog kolača. Prolazeći kroz svaki od tih neodoljivih slojeva, polako možeš uživati u svakom zalogaju. Za ovaj kolač treba ti malo više od sat vremena, a kolač će dovoljan za 12 osoba.

Sastojci za biskvit:

225 g svježe naribane mrkve

2 jaja

120 g šećera

50 g smeđeg šećera

1 vrećica vanilin šećera

150 ml ulja

160 g glatkog brašna

6 g praška za pecivo

1 žlica mljevenog cimeta

1 žlica začina za medenjake (po želji)

Sastojci za kremu:

600 g krem sira

150 g kiselog vrhnja

150 g šećera

3 vrećice vanilin šećera

3 jaja

2 žlice glatkog brašna

Postupak:

Pećnicu zagrij na 170 stupnjeva Celzijusa. Kalup dimenzija 22 x 36 centimetara premaži maslacem.

Jaja i sve tri vrste šećera miksaj električnim mikserom dok ne dobiješ laganu, blijedožutu kremu. Dodaj ulje i dobro promiješaj da se jaja i ulje sjedine. Dodaj brašno pomiješano s praškom za pecivo, cimetom i začinima za medenjake, te sve zajedno dobro promiješaj. Na kraju lopaticom umiješaj naribanu mrkvu. Smjesu ostavi u posudi dok pripremaš kremu od sira.

Krem sir i kiselo vrhnje pomiješaj zajedno. Dodaj običan i vanilin šećer, jaja i brašno te sastojke promiješaj dok se ne sjedine u jednoličnu kremu.

U kalup ulij otprilike polovicu smjese za biskvit i ravnomjerno je rasporedi po cijeloj površini, zagladi vrh. Zatim, žlicom naizmjenično stavljaj hrpice preostale smjese za biskvit i kreme od sira. Redoslijed nije važan.

Kolač peci u zagrijanoj pećnici 50 minuta.

Pečeni kolač od mrkve sa sirom dobro ohladi prije posluživanja. Ohlađeni kolač pospi šećerom u prahu, nareži na komade i posluži, piše Okusno.je