Gastro
Gastro

Pečena zobena kaša s kruškama, bananama i orasima za najslasniji početak tjedna

Pečena zobena kaša s kruškama, bananama i orasima za najslasniji početak tjedna
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Započni tjedan uz ovaj fantastičan jesenski doručak!

Pečena zobena kaša je poput deserta za doručak, ali onog sa zdravim sastojcima. Banane, kruške, orasi i zobene pahuljice držat će te sitom i zadovolj(e)nom cijelo jutro! Sastojci:

2 zrele banane

1 i pol šalica oguljenih i narezanih krušaka

5 žlica javorovog ili agavinog siruppa

1 šalica zobenih pahuljica

5 žlica nasjeckanih oraha

pola žličice praška za pečenje

1 žličica cimeta

prstohvat soli

šalica mlijeka po izboru

1 veliko jaje

1 žličica ekstrakta od vanilije

Priprema: 1. Zagrij pećnicu na 1900 stuupnjeva. Pripremi pleh za pečenje na koji si stavila papr za pečenje i stavi sa strane.  2. Posloži komadiće banane u jednom sloju na dno posude u kojoj pečeš. Na njih smjesti narezane kruške, cimet, javorov ili agavin sirup (2 žlice) i prekrij s folijom. Peci oko 20-ak minuta. 3. U međuvremenu, u zdjeli srednje veličine pomiješaj zobene pahuljice, pola oraha, prašak za pečenje, cimet i sol. 4. U drugoj zdjeli pomiješaj ostatak sirrupa, mlijeko, jaje i ekstrakt od vanilije.  5. Makni pečeno voće iz pećnice, prelij ga sa zobenim pahuljicama i zatim preko svega prelij smjesu s mlijekom. Ravnomjerno sve rasporedi. Dodaj ostatak cimeta i oraha na vrh i peci oko 35 minuta ili dok sve ne dobije zlatno smeđu boju. Posluži toplo!  

 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx