Pečena zobena kaša je poput deserta za doručak, ali onog sa zdravim sastojcima. Banane, kruške, orasi i zobene pahuljice držat će te sitom i zadovolj(e)nom cijelo jutro!
Sastojci:
2 zrele banane
1 i pol šalica oguljenih i narezanih krušaka
5 žlica javorovog ili agavinog siruppa
1 šalica zobenih pahuljica
5 žlica nasjeckanih oraha
pola žličice praška za pečenje
1 žličica cimeta
prstohvat soli
šalica mlijeka po izboru
1 veliko jaje
1 žličica ekstrakta od vanilije
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 1900 stuupnjeva. Pripremi pleh za pečenje na koji si stavila papr za pečenje i stavi sa strane.
2. Posloži komadiće banane u jednom sloju na dno posude u kojoj pečeš. Na njih smjesti narezane kruške, cimet, javorov ili agavin sirup (2 žlice) i prekrij s folijom. Peci oko 20-ak minuta.
3. U međuvremenu, u zdjeli srednje veličine pomiješaj zobene pahuljice, pola oraha, prašak za pečenje, cimet i sol.
4. U drugoj zdjeli pomiješaj ostatak sirrupa, mlijeko, jaje i ekstrakt od vanilije.
5. Makni pečeno voće iz pećnice, prelij ga sa zobenim pahuljicama i zatim preko svega prelij smjesu s mlijekom. Ravnomjerno sve rasporedi. Dodaj ostatak cimeta i oraha na vrh i peci oko 35 minuta ili dok sve ne dobije zlatno smeđu boju. Posluži toplo!