Gastro
RECEPT U SLIKAMA

Sočno i jednostavno jelo: Paprike s krumpirom iz pećnice

Sočno i jednostavno jelo: Paprike s krumpirom iz pećnice
Donosimo ti ideju za jednostavan ručak bez mesa koji je gotov u samo sat vremena, a oduševit će cijelu obitelj

Jedno od najboljih bezmesnih jela za mnoge su zapečene paprike s krumpirom. Ako nikad nisi kušala ovo jelo, ne možeš ni zamisliti koliko je sočno. Doslovno je za prste polizati!

Sastojci za 4 osobe

500 g žutih paprika

1,5 kg krumpira

1 luk

2 češnja češnjaka

1 žlica domaće začinske mješavine

sol i mljeveni papar (po želji)

0,5 dl vode

1 dl suncokretovog ulja

1 dl slatkog vrhnja

Postupak korak po korak

Paprike po dužini prepolovimo, očistimo od sjemenki i operemo. Krumpir ogulimo, operemo i narežemo na komadiće veličine jednog centimetra. Luk ogulimo i naribamo. Češnjak ogulimo i stisnemo ili sitno nasjeckamo.

Narezani krumpir, češnjak, luk, sol, papar, vodu i mješavinu začina stavimo u zdjelu za pečenje i sve to izmiješamo direktno u zdjeli. Dodamo ulje i još jednom promiješamo.

Sastojke u zdjeli za pečenje poravnamo, a zatim po njima rasporedimo polovice paprika koje smo prethodno posolili. Rukama također po paprikama razmažemo ulje.

Sočno i jednostavno jelo: Paprike s krumpirom iz pećnice

Jelo pečemo otprilike 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva Celzija. Svi se sastojci trebaju lijepo zapeći.

Sočno i jednostavno jelo: Paprike s krumpirom iz pećnice

Kada paprike i krumpir dobiju lijepu boju, izvadimo iz pećnice i po jelu prelijemo decilitar slatkog vrhnja. Jelo pečemo još 10 minuta. Prije serviranja ostavimo ga da odstoji na pultu nekoliko minuta, piše okusno.je.