
Slasan recept za kolačić s kremom od kestena i marmeladom od naranče

Stigla je jesen, a to znači samo jedno - vrijeme je za umatanje u omiljenu dekicu i poslijepodnevni ritual uživanja u najdražem toplom napitku i kolačićima, sve dok je vani tmurno i hladno ili pada kiša. Prije nego se odlučite zavaliti u fotelju omiljene slastičarnice, razmislite o tome da se i sami okušate u pripremi slatkih zalogaja koji će osunčati tmurne jesenske dane. Čokoladni mini tartletsi s kremom od kestena i marmeladom od naranče čiju su pripremu u subotu usavršili polaznici #KenwoodKuha radionice, i čiji vam recept donosimo u nastavku, nama zvuče kao idealan način za pretvaranje jesenskog dana u cozy, hygge dan.
Upravo taj kolačić u subotu je u slastičarskoj školi Mirjane Špoljar okupio osam sudionika među kojima su se našli i naši poznati gastro blogeri – Mile Butorac poznatiji kao @hungry_mile, Zrinka Zekulić koja stoji iz bloga @gladusasamja i Anita Vukušić Crevar iz Mini Chef kulinarske radionice za djecu. Svi su oni pod budnim okom renomirane hrvatske slastičarke Mirjane Špoljar i uz pomoć Kenwood kućanskih uređaja učili kako pripremiti najslasnije čokoladne mini tartletse s kremom od kestena i marmeladom od naranče.
Za podlogu će vam trebati 300 grama mljevenog Oreo keksa, 160 grama otopljenog kokos maslaca, jedna čajna žličica esencije vanilije i 20 grama mljevenih zobenih pahuljica, a pripremiti je možete u par koraka:
Mljevene Oreo kekse pomiješajte s esencijom vanilije i zobenim pahuljicama pa dodajte mlaki maslac.
Lagano miješajte smjesu sve dok se sastojci ne spoje, a zatim ju utisnite u dno i stranice silikonskog kalupa za tartlet, pazeći da je tijesto svugdje iste debljine.
Tako pripremljen kalup stavite u zamrzivač na jedan sat kako bi se dobro ohladio.
Prvo jednim dijelom hladnog mlijeka razradite gustin, pa dodajte žumanjke – jedan po jedan.
Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom i vanilin šećerom.
Kada mlijeko prokuha, ulijte ga u smjesu sa žumanjcima pa sve vratite na laganu vatru i kuhajte dok se na pjenjači ne pojavi želatinasta nit da krema ne curi.
Dodajte čokoladu i miješajte sve dok se čokolada ne otopi.
Smjesu ulijte u posudu pa ju prekrijte folijom da se ne napravi korica.
Kada se krema ohladi, stavite ju u mikser da se razradi i postane glatka, pa dodajte razrađeni maslac i kesten pire.
Napunite košarice kremom te u sredinu svake utisnite malo marmelade od naranče.
Košarice dekorirajte tučenim slatkim vrhnjem i čokoladnom dekoracijom.


Zagrebačka špica: Olja Vori u vatreno crvenom izdanju, cijeli centar prštao od stila

Sniženja su stigla: Ženstveni klasici iz & Other Stories po nižim cijenama
