
Nikolinin pobjednički recept za brzi burek bez razvlačenja tijesta

Zbog gotovo savršenih ocjena, nismo se usudile rekonstruirati objed koji je radila, ali smo iz njezinog predstavljanja doznali da voli jesti burek. A kako radimo od doma, ova verzija bureka jedno je brzo i ukusno jelo koje vrijedi uvrstiti u svoj meni.
1 glavica luka
1 režanj češnjaka
0,5 kg miješanog mljevenog mesa
Sol
Papar
Začini po želji – majčina dušica, bosiljak, dalmatinski začini
Kore za savijače
Propirjajte luk na ulju te dodajte meso i začine. Istisnite režanj češnjaka i sve podlijte vodom da se krčka 20-ak minuta
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva
U posudu za pečenje postavite kore za savijače i naizmjenično ih punite pripremljenom filom od mesa
U lonac ulijte litru vode, dodajte žličicu soli i pustite da proključa
Nakon 15-20 minuta, kad kore dobiju zlatni sjaj, prelijte burek slanom vodom i dobro ocijedite
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pecite burek još dodatnih 5-10 minuta