
Pripremi najkremastiju kajganu uz tajni sastojak koji svi imaju kod kuće

Postoje neke namirnice koje uživaju puno veću popularnost nego druge. Vjerojatno ćeš posegnuti za pasiranom rajčicom ili rižom puno prije nego što ćeš iskoristiti bulgur zakopan u stražnjem dijelu tvog ormarića ili kapare koji čekaju neke bolje dane u hladnjaku. Neke koristimo svakodnevno, neke sezonski, neke samo za posebne prilike, a jedna od njih, konkretnije - umak - spreman je za svojih 'pet minuta slave': riječ je o majonezi.
Iako je najčešće koristimo kao dio francuske salate ili povremeno kao dodatak na sendviču, kuharica i autorica Ashley Strickland Freeman želi nas uvjeriti koliko je majoneza svestrana. Naime, u svojoj knjizi
Uostalom, majoneza je ionako emulzija jaja, ulja, kiseline (poput octa ili limuna), a ponekad i senfa: sve vrlo jednostavnih i svestranih sastojaka koje ionako svi koristimo u svakodnevnom kuhanju.
Kajgana s majonezom
Sastojci:
4 velika jaja
2 žlice majoneze
sol, papar po želji
1 žličica malsaca
2 žlice nasjeckanog svježeg vlasca
Priprema:
Umuti jaja, majonezu, sol i papar u zdjeli.
Otopi maslac u tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj smjesu od jaja. Kuhaj, cijelo vrijeme miješajući lopaticom kako bi stvorila veliku skutu. Kuhaj dok jaja nisu čvrsta, ali su još uvijek kremasta. Prije posluživanja pospi nasjeckanim vlascem.

Idealna ljetna poslastica - jednostavan recept za cheesecake od limuna bez pečenja

Horoskop za petak: Djevice će uživati, a lavove očekuju zaostaci na poslu

Lanene haljine su najbolji izbor za ljetne vrućine - donosimo shopping vodič s najljepšim modelima
