
Mekane ćufte u ukusnom umaku - omiljeno jelo malih i velikih

Ako smo u žurbi, ukusni ručak možemo pripremiti već u pola sata. Predstavljamo ti recept za mesne kuglice odnosno ćufte u umaku, koje možeš poslužiti s brojnim prilozima, a koje će razveseliti sve - pa i najmanje članove obitelji.
Sastojci za 4 osobe
1 manja glavica luka
2 češnja češnjaka
500 grama mljevenog mesa
2 kriške tosta
mlijeko
1 jaje
sol i mljeveni papar
nekoliko žlica oštrog brašna
ulje
1 žlica maslaca
1 žličica senfa
4 dl temeljca (može i 1 kocka otopljena u 4 dl vruće vode)
1 dl slatkog vrhnja
Postupak korak po korak
Luk i češnjak sitno nasjeckaj. U većoj zdjeli pomiješaj mljeveno meso, sitno nasjeckani luk i češnjak, natopljene i ocijeđene kriške tosta (prethodno namočene u mlijeko), jaje, sol i papar. Sve dobro izmiješaj da se sastojci sjedine.
Od pripremljene smjese oblikuj kuglice veličine oraha. Svaku kuglicu uvaljaj u brašno.
Na tavi zagrij malo ulja i žlicu maslaca. Dodaj mesne kuglice i kratko ih prži sa svih strana dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
U istu tavu dodaj žličicu senfa i malo prži, zatim dodaj temeljac za juhu (ili vodu s kockom za juhu) i pusti da zavrije. Smanji vatru i dodaj mesne kuglice u umak. Kuhaj na laganoj vatri 10-15 minuta.
Pred kraj kuhanja dodaj slatko vrhnje, promiješaj i kuhaj još nekoliko minuta dok se umak ne zgusne.
Posluži ih vruće s prilogom po izboru, kao što je pire krumpir, tjestenina ili kuhano povrće.
Ovaj recept je brz i jednostavan način da pripremiš ukusan i zasitan obrok koji će se svidjeti cijeloj tvojoj obitelji, piše okusno.je.

Horoskop za nedjelju: Rakovi provjerite financije, blizanci će se družiti

Kaftan – ljetni klasik koji ovog ljeta nosimo i u gradskim kombinacijama

Imamo ideju za savršenu ljetnu frizuru, treba vam samo marama
