
Kako napraviti začinski maslac? Imamo tri super recepta

Maslac sa začinima, poznat i kao
Osim što je nevjerojatno ukusan, maslac sa začinima je i praktičan. Možeš ga pripremiti unaprijed, oblikovati u trupce i čuvati u hladnjaku ili zamrzivaču, te ga koristiti po potrebi. Time štediš vrijeme i uvijek imaš pri ruci dodatak koji će podići okus tvojih jela. U nastavku donosimo nekoliko jednostavnih recepata koji će te inspirirati da kreiraš vlastite kombinacije.
Recepti za maslac sa začinima
Klasični maslac s češnjakom i začinskim biljem
Ovo je vjerojatno najpopularnija verzija maslaca sa začinima, savršena za premazivanje preko pečenog mesa, dodavanje tjestenini ili jednostavno uživanje na kriški toplog kruha.
Sastojci:
1/2 šalice (1 štapić) neslanog maslaca, omekšalog na sobnoj temperaturi
5 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog ili protisnutog
1/4 šalice svježe nasjeckanog začinskog bilja (peršin, vlasac, ružmarin, timijan – kombinacija po želji)
Sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu
Priprema:
Omekšali maslac stavi u zdjelu. Dodaj sitno nasjeckani češnjak i začinsko bilje pa začini solju i paprom po ukusu. Dobro promiješaj vilicom ili ručnim mikserom dok se svi sastojci ne sjedine. Smjesu prebaci na komad prozirne folije ili papira za pečenje. Oblikuj u trupac, čvrsto zamotaj i stavi u hladnjak na najmanje sat vremena da se stvrdne.
Mediteranski maslac s bosiljkom
Ovaj maslac donosi dašak Mediterana, idealan za ribu, piletinu ili povrće s roštilja.
Sastojci:
1/2 šalice (1 štapić) neslanog maslaca, omekšalog na sobnoj temperaturi
1/4 šalice svježeg bosiljka, sitno nasjeckanog
Sol, po ukusu
Priprema:
Omekšali maslac stavi u zdjelu. Dodaj sitno nasjeckani bosiljak i začini solju po ukusu. Dobro promiješaj. Prebaci na prozirnu foliju, oblikuj u trupac i ohladi.
Talijanski maslac s mješavinom začina
Ovaj aromatični maslac savršen je za tjesteninu, rižoto ili kao dodatak juhama.
Sastojci:
1/2 šalice (1 štapić) neslanog maslaca, omekšalog
1/4 šalice mješavine svježe nasjeckanih začina (timijan, origano, ružmarin, bosiljak)
Sol po ukusu.
Priprema:
Omekšali maslac stavi u posudu i dodaj začine te posoli po želji. Dobro izmiješaj, prebaci na prozirnu foliju i ohladi.
Kako čuvati začinski maslac?
Slobodno eksperimentiraj s različitim kombinacijama začina! Možeš dodati limunovu koricu, sušene rajčice, ljute papričice, ili čak malo meda za slatku varijantu. Ključno je koristiti kvalitetan, neslani maslac i svježe začinsko bilje kad god je to moguće. Ako koristiš sušene začine, imaj na umu da će okus biti nešto drugačiji, ali i dalje ukusan. Maslac sa začinima možeš čuvati u hladnjaku do mjesec dana, a u zamrzivaču do šest mjeseci.

Horoskop za nedjelju: Rakovi provjerite financije, blizanci će se družiti

Kaftan – ljetni klasik koji ovog ljeta nosimo i u gradskim kombinacijama

Imamo ideju za savršenu ljetnu frizuru, treba vam samo marama
