
Brza, jednostavna i sočna: Pita od jabuka čije se tijesto ne mijesi

Postoji li išta ljepše, nego kada u jesen zamiriše topli kolač od jabuka? Da bi pripremila jedan takav ne moraš biti majstorica od kolača, već samo pronaći pravi recept, a mi ga imamo. Po ovom receptu ispeći ćeš najjednostavniju pitu od jabuka koja je izuzetno sočna i ukusna te se topi u ustima.
Recept je namijenjen svima koji se boje tijesta, a osobito onima koji zaziru od prhkog. Tijesto za ovaj kolač ne mijesiš, već ga umutiš i izliješ u pleh. No, da ne duljimo s uvodom, u nastavku pročitaj kako napraviti najjednostavniju pitu od jabuka i u jesen unijeti čaroliju.
Sastojci:
tri jaja
šalica (od dva dcl) šećera (možeš i manje)
1,5 dcl ulja
dva dcl mlijeka
dvije šalice brašna
prašak za pecivo
žličica arome vanilije
kakao u prahu
četiri ili pet jabuka
tri žlice šećera
vanilin šećer
žličica cimeta
Postupak:
Jabuke oguli i izribaj pa dodaj tri žlice šećera (ili više ukoliko su kisela sorta), cimet i vanilin šećer.
2. Izmuti jaja sa šećerom pa postepeno dodavaj brašno, ulje, prašak za pecivo, aromu vanilije i mlijeko. Miksaj dok se sastojci ne sjedine. Polovicu smjese izlij u pleh koji si obložila papirom za pečenje te stavi u zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva, desetak minuta.
3. Potom izvadi biskvit iz pećnice, ravnomjerno rasporedi po njemu jabuke i ravnomjerno zalij ostatkom biskvitne smjese (u taj ostatak možeš umutiti žličicu kakaa u prahu i dobit ćeš dvobojni kolač bogatijeg okusa). Vrati u pećnicu i peci još 30 minuta. Nakon što je pita gotova pusti je da se ohladi, pospi šećerom u prahu i nareži na kocke.

Horoskop za nedjelju: Rakovi provjerite financije, blizanci će se družiti

Kaftan – ljetni klasik koji ovog ljeta nosimo i u gradskim kombinacijama

Imamo ideju za savršenu ljetnu frizuru, treba vam samo marama
