Gastro
Gastro

Imamo recept za najdraže jelo Audrey Hepburn. Pripremala ga je kod kuće gotovo svaki tjedan

Imamo recept za najdraže jelo Audrey Hepburn. Pripremala ga je kod kuće gotovo svaki tjedan
Iako je bila poznata po svojoj sitnoj figuri, nikad nije bila pristalica dijeta i obožavala je ugljikohidrate

Audrey Hepburn se za svog života našla u mnogim ulogama: bila je glumica, plesačica, filantrop i velika humanitarka. Uloga kuharice nije bila jedna od njih, ali svakako bi trebala biti, budući da je poznata glumica bila ujedno i pravi gurman. Njezin dugogodišnji partner, Robert Wolders, rekao je kako je prehrana Audrey Hepburn bila jednostavna, ali i zdrava. Većinom je za doručak jela cjelozrnati kruh s džemom, za ručak meso ili tjesteninu, a za večeru pileću juhu s povrćem.  U knjizi Audrey Hepburn, An Elegant Spirit, njezin sin Sean Hepburn Ferrer opisuje kako je njegova majka obožavala ugljikohidrate Njezino omiljeno jelo bili su špageti u umaku od rajčice, poznatije kao , a toliko ih je voljela da se to jelo na njezinom meniju našlo svaki tjedan.

Pronašle smo i njezin recept za ovo legendarno jelo, a sada ga možeš isprobati i ti. Sastojci:

jedan mali luk narezan na kockice

dva češnja nasjeckanog češnjaka

dvije mrkve narezane na kockice

dvije stabljike celera narezanog na kockice

dvije konzerve oguljenih rajčica

svježi bosiljak

dvije žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

450 g špageta

malo soli

svježe ribani parmezan

(Foto: Unsplash)  

Postupak:

1. U velikom loncupomiješaj luk, češnjak, mrkvu, celer i rajčicu i prži na ekstra djevičanskom maslinovom ulju. Uzmi polovicu bosiljka, ukloni listove sa stabljika i dodaj ih u lonac. Kuhaj na laganoj vatri 45 minuta, povremeno miješajući i razdvajajući veće rajčice dok se kuhaju. 2. Dok umak vrije, napuni još jedan veliki lonac s litrom vode i polako ju zagrij. Uzmi preostali bosiljak i listove škarama izreži na male komade. 3. Nakon 45 minuta ili kada povrće omekša, isključi vatru i ostavi umak da odstoji 15 minuta. 4. Dok se umak kuha, drugi lonac napuni s vodom i zasoli po želji.  Kada voda zakipi ubaci špagete i kuhaj ih dok ne postanu al dente - ni pretvrdi ni prekuhani.  5. Probaj umak i po želji ga dodatno začini.  Tjesteninu posluži uz umak i posipaj ih ribanim parmezanom i preostalim svježe izrezanim listovima bosiljka.