Gastro
Gastro

Donosimo vam najnovije recepte za fine kolače

Donosimo vam najnovije recepte za fine kolače
Ako želite biti u toku s najnovijim receptima za kolače, na pravom ste mjestu. Podijelit ćemo s vama neke od najnovijih recepata za kolače, koje već prvi prvom zalogaju nikoga ne ostavljaju ravnodušnima.

U nastavku donosimo recepte. Raffaello cheesecake s keksom – torta bez pečenja! POTREBNO: Za podlogu:

300 g keksa (Mcvities, plazma, petit beure…)

180 g maslaca

Za kremu:

500 g krem sira

500 ml vrhnja za šlag

60 g kokosa

60 g mljevenog keksa

Za karamel preljev:

6 žlica kristal šećera

3 žlice kiselog vrhnja

I još:

250ml vrhnja za šlag

PRIPREMA:

1Za podlogu pomiješati mljevene kekse s otopljenim maslacem. Natiskati dobivenu smjesu u kalup  za torte promjera 24 cm.

Za kremu umiksati vrhnje za šlag u čvrsti šlag. Dodati šlag u krem sir pa dobro sjediniti mikserom. Masu podijeliti na dva dijela.

U jedan dio dodati kokos, u drugi dio dodati mljeveni keks.

Na utiskanu podlogu složiti prvo kremu s kokosom, a odmah potom kremu s keksom. Preko svega premazati tučeno vrhnje za šlag. Pospremiti u hladnjak dok pripremate karamel preljev.

Za karamel preljev otopiti u maloj posudi šećer dok ne postane potpuno tamne karamel boje. Nemojte ovo raditi na jakoj vatri kako vam šećer ne bi zagorio prilikom otapanja. Na tako dobiveni karamel staviti 3 žlice kiselog vrhnja pa uz miješanje na laganoj vatrici pustiti da se svi kristalići karamela otope. Prohladiti do sobne temperature uz povremeno miješanje.

Karamel preljev staviti u vrećicu za ukrašavanje ili u običnu vrećicu za zamrzavanje. Odrezati vrećici jedan vrh pa uz pritiskanje prstima istisnuti preljev preko torte u kružnim spiralnim trakama. Tada uzeti jednu čačkalicu pa od sredine povlačiti poteze prema van i obrnuto kako bi se dobio lijepi uzorak kakav možete vidjeti na fotkama.

Sve skupa još dobro prohladiti i poslužiti.

Dobar tek! Brzi kolač sa šljivama POTREBNO:

2 jaja

12 žlica šećera

12 žlica ulja

12 žlica mlijeka

16 žlica brašna

2 žlice praška za pecivo

2 žlice vanilin šećera

800 g očišćenih plavih šljiva

PRIPREMA:

Za biskvit miksati cijela jaja sa šećerom tako dugo dok ne se ne dobije pjenasta svjetlo žuta masa. Tada dodati ulje pa opet dobro izmiksati i sjediniti. Nakon ulja treba dodati naizmjence brašno, prašak za pecivo i mlijeko.

Dobivenu biskvitnu smjesu izliti u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje (36×20 cm). Poravnati pa odozgo rasporediti šljive nasjeckane na manje komadiće.

Kolač peći u pećnici prethodno zagrijanoj na 180*C 30 minuta. Pečeni kolač malo prohladiti, posipati šećerom u prahu i poslužiti.

Dobar tek!