
Donosimo ti recept za bananabread tortu s karamelom i kremom od mascarponea i bijele čokolade

Nakon što smo u Enziti na Zagrebačkom Velesajmu organizirale žena.hr druženje za čitateljice kako bismo svi zajedno izabrali powered by Zvijezda, sada je došlo vrijeme da podijelimo i ostale deserte koji su nas osvojili - kako izgledom, tako i okusom!
Bananabread torta s karamelom (dulce de leche) i kremom od macsarponea i bijele čokolade
Sastojci za biskvit
•200 g Zvijezda margarina
•450 g brašna (self risinig ili samodizajuće brašno) - ako ga nemate onda u brašno umiješajte 2 vrećice praška za pecivo i 8 g soli (malo manje od 1 žličice)
•6 jaja srednje veličine
•4 veće banane
•280 g smeđeg šećera (ja sam koristila Demerera sećer) ili koristite koji god imate kod kuće
•2 šake lješnjaka – nasjeckati
•100 g tamne čokolade – nasjeckati
•1/2 šalice ili 8 žlice zobenog mlijeka (ili koje god imate kod kuće)
1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
•200 ml biljnog vrhnja za šlag
•100 g bijele čokolade
•250 g mascarponea
1. Bijelu čokoladu rastopite na pari pa je stavite sa strane da se malo ohladi.
1. Oba biskvita prerežite na pola tako da imate 4 biskvita.
•250 g Zvijezda margarina
•250 g šećera u prahu
•1 žlica mlijeka
•1 žličica ekstrakta od vanilije
1. Mikserom pomiješajte sve namirnice i po želji ukrasite vanjski dio torte. Možete koristiti i boje za ukrašavanje (u gelu) pa odvojite malo kreme i u nju umješajte boje po želji.


Trinaesta dm ženska utrka u znaku brige o zdravlju i dobre zabave

Od cvjetića do prugica: Sinsay ima predivnu kolekciju ljetne posteljine
