Gastro
Gastro

Domaći kruh od buče i čokolade koji se brzo priprema

Domaći kruh od buče i čokolade koji se brzo priprema
Oboružaj se bundevom, začinima i čokoladom i uživaj u ovom kruhu uz čaj za desert, doručak ili međuobrok

Kad jesen službeno počne, imamo iznenadnu potrebu napraviti svaki mogući recept za slatki kruh. Neki od naših najdražih su , i ova narančasta ljepotica: najbolji kruh od buče koji smo ikad probale

Za sve ljubitelje bundeve u desertima, ali i za one skeptike koji nikako da joj daju šansu - ovo je apsolutno najbolji recept za kruh od bundeve jer je svaka kriška nevjerojatno sočna, prepuna okusa i začina poput cimeta, ali ono najbolje, čokolade u svakom zalogaju! Kao i svaki drugi slatki kruh, i ovaj obožavamo zbog jednostavne i brze pripreme. Oboružaj se bundevom, začinima i čokoladom i uživaj u ovom kruhu uz čaj za desert, doručak ili međuobrok.

Sastojci:

220 g brašna

1 žličica praška za pecivo

2 žličice cimeta

pola žličice muškatnog oraščića

1/4 žličice đumbira

1/4 žličice kardamoma

prstohvat soli

2 veća jaja

150 g smeđeg šećera

350 g pirea od muškatne buče

120 ml suncokretovog ulja

60 ml soka od naranče

120 g tamne čokolade ili čokolade za kuhanje (nasjeckane na komadiće)

Priprema:1. Prvo pripremi pire od buče. Treba ti jedna muškatna bundeva od cca 2 kg. Oguli je, odstrani joj koštice i nareži na kockice. Kockice složi na pleh za pečenje obložen papirom za pečenje i stavi peći na 180 stupnjeva dok ne omekšaju. Pečene kockice buče štapnim mikserom ili blenderom pretvori u pire.2. Nakon što je buča gotova, ostavi pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za kruh naulji ili obloži papirom za pečenje. Stavi na stranu.3. U velikoj posudi umuti brašno, prašak za pecivo, cimet, muškatni oraščić, kardamom, đumbir i sol dok se ne sjedine. U drugoj zdjeli umuti jaja, šećer i smeđi šećer dok se ne sjedine. Umuti buču, ulje i sok od naranče. Ulij mokre sastojke u suhe sastojke i lagano pomiješaj špatulom ili drvenom žlicom. Bit će nekoliko grudica. Nemoj pretjerati s miješanjem. Nježno dodaj komadiće čokolade.4. Ulij smjesu u pripremljeni kalup. Peci oko sat vremena, pazeći da kruh labavo prekriješ aluminijskom folijom do pola da vrh ne postane previše smeđ. Kruh je gotov kad čačkalica umetnuta u sredinu izađe čista sa samo nekoliko malih vlažnih mrvica. To može biti malo prije ili malo poslije sat vremena, ovisno o tvojoj pećnici, pa provjeravaj kruh pred kraj češće.5. Prije vađenja i rezanja ostavi da se kruh potpuno ohladi. Prekrij i čuvaj ostatke kruha na sobnoj temperaturi 3-4 dana ili u hladnjaku do oko 10 dana.