

Pečeni grah vjerojatno je jedan od najčešćih konzerviranih artikala koji se kupuju diljem Europe. Ukusan i sočan grah iz konzerve služi kao izvrstan prilog za gotovo svako jelo, od ribe i krumpirića, kolutića s kobasicama, do graha na tostu. Jela od graha iz konzerve su savršen jeftin obrok u kojemu uživaju ljudi svih uzrasta.
Sastojci za jelo od graha iz konzerve:
1 žlica maslinovog ulja
Pola velikog luka, nasjeckanog
1 jalapeño, mljeveni
2 režnja mljevenog češnjaka
Pola žličice mljevenog kima
1/4 žličice sušenog origana
1/4 žličice dimljene paprike
1 limenka crnog graha
1 žlica soka od limete
Sol i papar, po ukusu
Kako biste pripremili ovo jelo od graha iz konzerve najprije zagrijte ulje u srednje jakoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, rajčice, jalapenos, češnjak, kumin, origano i dimljenu papriku. Promiješajte i pirjajte 5 minuta dok luk ne omekša i postane proziran. Dodajte konzervu crnog graha, pomiješajte i pustite da zakuha. Maknite grah iz konzerve s vatre i umiješajte sok limete i sol. Ovaj recept za jelo od graha iz konzerve je gotov i jelo je spremno za posluživanje.
Ukoliko želite pripremiti varivo od graha iz konzerve, jednostavno slijedite prethodni recept, ali dodajte konzervu crnog graha u posudu bez cijeđenja te uz grah dodajte vode dok grah varivo iz konzerve ne bude željene gustoće.