Gastro
IDEALAN LJETNI OBROK

Recept za ukusne zapečene palačinke sa sirom i špinatom

Recept za ukusne zapečene palačinke sa sirom i špinatom
Ovo jelo idealno je za one trenutke kad nemaš previše vremena, a opet želiš napraviti nešto ukusno i jednostavno

Odlična ideja kako iskoristiti palačinke. Uz samo nekoliko dodatnih sastojaka možete ih pretvoriti u ukusni bezmesni ručak ili večeru. Ovo jelo idealno je za one trenutke kad nemaš previše vremena, a opet želiš napraviti nešto ukusno i jednostavno. 

Sastojci:

  • 4 palačinke
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 4 češnja češnjaka
  • 200 g svježe špinata (može i smrznuta)
  • 350 g pasirane rajčice (od cherry rajčica ili obične)
  • 250 g svježeg sira (skute)
  • 150 g mozzarelle
  • 25 g ribanog tvrdog sira
  • sol i mljeveni papar (po ukusu)
  • muškatni oraščić

Priprema:

  • Pećnicu zagrijte na 200 °C. Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte, a špinat operite, osušite i grubo nasjeckajte.
  • U tavu ulijte maslinovo ulje i kratko popržite polovicu češnjaka. Dodajte pasiranu rajčicu, promiješajte i kuhajte 10 minuta. Na kraju začinite solju i paprom te maknite s vatre.
  • U drugoj tavi zagrijte još malo ulja i popržite preostali češnjak. Dodajte špinat i pirjajte 5 minuta.
  • U zdjeli pomiješajte svježi sir i pirjani špinat te začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
  • Paradajz umak rasporedite po dnu ovalnog lima za pečenje veličine 30 x 20 cm (ili odgovarajućeg okruglog lima).
  • Svaku palačinku premažite s četvrtinom nadjeva, zarolajte i narežite na šest kolutova. Kolute uspravno složite u lim. Po vrhu rasporedite komadiće mozzarelle i pospite ribanim tvrdim sirom.
  • Pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta. Prije posluživanja ostavite jelo da odstoji 10 minuta. Poslužite uz zdjelu salate.
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx