Gastro
OKUS LJETA

Recept za brze i jednostavne Raffaello kuglice koje se tope u ustima

Recept za brze i jednostavne Raffaello kuglice koje se tope u ustima
Savršene su za svečane prilike, darivanje ili kada jednostavno poželite nešto slatko i fino

Ako volite kombinaciju bijele čokolade, kokosa i badema, ove kuglice su pravi mali raj za nepce. Ne zahtijevaju pečenje, jednostavno se pripremaju, a svojim izgledom i okusom podsjećaju na poznate Raffaello kuglice. Savršene su za svečane prilike, darivanje ili kada jednostavno poželite nešto slatko i fino.

Sastojci:

  • 60 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 200 g bijele čokolade
  • 15 g maslaca
  • 0,5 žličice ekstrakta vanilije
  • 30 g kokosovog brašna
  • 20 blanširanih badema
  • 30 g kokosovog brašna (za kuglice) 

Priprema:

  • Bijelu čokoladu razlomite (ili narežite) na komadiće i stavite u zdjelu.
  • Slatko vrhnje ulijte u lončić i zagrijavajte na srednjoj temperaturi. Tik prije nego zavrije, maknite ga s vatre i prelijte preko čokolade. Ostavite nekoliko minuta da se čokolada otopi, a zatim smjesu lagano promiješajte kuhačom ili lopaticom dok ne postane glatka. Dodajte vaniliju i maslac te nastavite miješati dok se potpuno ne sjedine. Bitno je da miješate, a ne miksate, kako ne biste unijeli zrak u smjesu.
  • U dobivenu smjesu umiješajte kokosovo brašno. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, zatim pokrijte zdjelu i stavite je u hladnjak na nekoliko sati, dok se smjesa potpuno ne stegne.
  • Ohlađenu smjesu vadite žličicom i oblikujte kuglice rukama. U sredinu svake kuglice stavite jedan blanširani badem. Kuglice potom uvaljajte u kokosovo brašno i složite ih na tanjur ili pladanj.
  • Poslužite odmah ili čuvajte u hladnjaku do posluživanja.

Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx