Savršene su za svečane prilike, darivanje ili kada jednostavno poželite nešto slatko i fino
Ako volite kombinaciju bijele čokolade, kokosa i badema, ove kuglice su pravi mali raj za nepce. Ne zahtijevaju pečenje, jednostavno se pripremaju, a svojim izgledom i okusom podsjećaju na poznate Raffaello kuglice. Savršene su za svečane prilike, darivanje ili kada jednostavno poželite nešto slatko i fino.
Sastojci:
- 60 ml slatkog vrhnja za šlag
- 200 g bijele čokolade
- 15 g maslaca
- 0,5 žličice ekstrakta vanilije
- 30 g kokosovog brašna
- 20 blanširanih badema
- 30 g kokosovog brašna (za kuglice)
Priprema:
- Bijelu čokoladu razlomite (ili narežite) na komadiće i stavite u zdjelu.
- Slatko vrhnje ulijte u lončić i zagrijavajte na srednjoj temperaturi. Tik prije nego zavrije, maknite ga s vatre i prelijte preko čokolade. Ostavite nekoliko minuta da se čokolada otopi, a zatim smjesu lagano promiješajte kuhačom ili lopaticom dok ne postane glatka. Dodajte vaniliju i maslac te nastavite miješati dok se potpuno ne sjedine. Bitno je da miješate, a ne miksate, kako ne biste unijeli zrak u smjesu.
- U dobivenu smjesu umiješajte kokosovo brašno. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, zatim pokrijte zdjelu i stavite je u hladnjak na nekoliko sati, dok se smjesa potpuno ne stegne.
- Ohlađenu smjesu vadite žličicom i oblikujte kuglice rukama. U sredinu svake kuglice stavite jedan blanširani badem. Kuglice potom uvaljajte u kokosovo brašno i složite ih na tanjur ili pladanj.
- Poslužite odmah ili čuvajte u hladnjaku do posluživanja.